Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wild schrijft Driedaagse Brugge-De Panne op haar naam

Wild schrijft Driedaagse Brugge-De Panne op haar naam

Cheer!

Kirsten Wild heeft de Driedaagse Brugge-De Panne gewonnen. De Nederlandse wielrenster van WNT-Rotor won de eendagskoers over 134,4 kilometer uit de World Tour in de massasprint. Het was 1-2 voor Nederland omdat Lorena Wiebes van Parkhotel Valkenburg als tweede eindigde. Zij bleef de Belgische Lotte Kopecky nipt voor. Marianne Vos werd tiende.

Deel dit artikel op social media

De 36-jarige Wild volgt de Belgische wielrenster Jolien D’hoore op, die door een sleutelbeenbreuk haar titel niet kon verdedigen.De Almelose wint veel op de weg, maar ook op de baan. Vorig jaar veroverde ze drie wereldtitels, dit jaar was ze bij de WK baanwielrennen de beste op het omnium en - samen met Amy Pieters - de koppelkoers. Beide onderdelen staan volgend jaar op het programma bij de Spelen van Tokio. ,,Dit is toch het hoogste niveau op de weg en dan win ik hier. Daar ben ik erg blij mee”, zei Wild die vroeg op kop kwam. ,,Het was daardoor alles of niets en gelukkig is het alles geworden.”

Brugge-De Panne is de vierde wedstrijd en het derde Nederlandse succes dit jaar in de World Tour. De eerste, Strade Bianche, won Annemiek van Vleuten. De Trofeo Alfredo Binda (de derde race) werd afgelopen zondag door Vos op haar naam geschreven.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kirsten aan!