Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wild wint na De Panne ook Gent-Wevelgem

Wild wint na De Panne ook Gent-Wevelgem

Cheer!

De achtste editie van Gent-Wevelgem voor vrouwen is gewonnen door Kirsten Wild. De Nederlandse renster was in een massasprint de snelste en mocht net als in 2013 het zegegebaar maken. Ze volgt Marta Bastianelli op.

Deel dit artikel op social media

De vijfde World Tour-wedstrijd van het jaar draaide na 136,8 kilometer uit op een massasprint. Marianne Vos ging de sprint van 250 meter aan, maar viel stil en zag haar landgenotes Wild en Lorena Wiebes strijden om de overwinning. Net als donderdag in De Panne was Wild Wiebes te snel af.

,,Het was een heel lange sprint”, zei Wild na afloop voor de camera van Sporza. ,,Ik werd goed geholpen door mijn ploeggenotes. Zonder hen had ik het niet gered", aldus Wild, die donderdag de sterkste was in de Driedaagse Bruggen-De Panne. ,,Het is wel bizar, hè? Ik ben hier heel blij mee.”

Wild staat na haar dubbelslag op de tweede plaats op de WorldTour-ranking. De Italiaanse Marta Bastianelli, vierde achter ook nog haar landgenote Letizia Paternoster, leidt nog. Haar werkgever weet dat zeker volgend jaar met de Spelen in Tokio de baan hoogste prioriteit heeft. ,,Maar ik krijg die ruimte. Daarom is het ook fijn als je zoals hier iets terug kunt doen.’' Met WNT Rotor heeft ze niet de ploeg om een koers te controleren. ,,Het is afwachten hoe een wedstrijd zich ontwikkelt.’' Op de Kemmelberg en de Monteberg, 30 kilometer voor de streep, was er geen schifting. Wild, met haar hulp Lisa Brennauer, sloop mee waarna de Duitse haar kopvrouw ‘afzette’ in de sprint. ,,Ik kwam iets te veel in de wind, het was even zoeken omdat ook niemand de sprint aanging.’'

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kirsten en Marianne aan!