Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Annemiek van Vleuten komt net tekort in de sprint van de Ronde van Vlaanderen

Annemiek van Vleuten komt net tekort in de sprint van de Ronde van Vlaanderen

TeamNL

Cheer!

Annemiek van Vleuten kwam in de Ronde van Vlaanderen net tekort in de beslissende sprint. De Italiaanse Europees kampioen Marta Bastianelli klopte Van Vleuten, die tweede werd. 

Deel dit artikel op social media

De regerend Europees kampioene Marta Bastianelli sprong op de laatste klim van de dag weg uit een groep met topfavorieten. Van alle Nederlandse rensters, kon eigenlijk alleen Annemiek van Vleuten mee. In de afdaling reden Ellen van Dijk en Chantal Blaak een 20-tal seconden achter het kopgroepje, waar ook de Deense Cecilie Ludwig zat.

Van Vleuten probeerde ondertussen Bastianelli te lossen, want de Italiaanse is een befaamd afmaker en sterke sprintster. Dat lukte niet echt. In de achtergrond zette Van Dijk een moordend tempo op om de 4 achtervolgers bij de kopgroep te krijgen. In de laatste kilometer leek het groepje te komen, maar het lukte niet.

Van Vleuten ging de versnelling aan om Bastianelli te lozen, maar kreeg de Italiaanse niet los. De Nederlandse werd uiteindelijk tweede.

Dit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annemiek aan!