Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

NOC*NSF spreekt zijn afschuw uit over de inval in Oekraïne en veroordeelt het brute geweld dat daarbij wordt gebruikt. Oekraïne en zijn inwoners verdienen alle steun, ook van de sportwereld.  

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept internationale sportorganisaties op om Russische en Belarussische deelnemers vanaf heden uit te sluiten van deelname aan internationale sportwedstrijden. Deze oproep volgt op eerdere besluiten en adviezen van het IOC om geen internationale wedstrijden meer in Rusland of Belarus te organiseren

NOC*NSF onderschrijft deze oproepen van het IOC. We roepen onze aangesloten sportorganisaties op om bij de eigen internationale sportorganisaties aan te dringen op het verplaatsen van nu nog in Rusland of Belarus geplande sportwedstrijden en het uitsluiten van deelname van sporters en sportteams uit Rusland en Belarus bij door hen georganiseerde sportevenementen elders.

Na een speciaal bijeengeroepen vergadering heeft de Executive Board van het International Paralympic Committee (IPC) besloten de deelname van Rusland en Belarus aan de Paralympische Winterspelen van 2022 in Beijing toch te weigeren. Dit besluit is in lijn met de eerdere opstelling van NOC*NSF dat ook IPC zich aan zou moeten sluiten bij de krachtige beweging in de internationale sport om Rusland en Belarus te weren van internationale sportevenementen.