Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tour de France, etappe 17

Van 6 tot en met 28 juli vindt de Ronde van Frankrijk plaats. 

Alle 21 etappes van de Tour zijn te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app met commentaar van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. De uitzending begint doorgaans om 14.10 uur. Er zijn echter uitzonderingen, houd daarvoor de berichten op NOS.nl en Teletekstpagina 224 in de gaten.

Een uitgebreide samenvatting van de etappe is te zien in het Sportjournaal, om 18.45 uur op NPO 1. Dione de Graaff reist net als de afgelopen jaren door Frankrijk voor De Avondetappe. Aan tafel ontvangt ze naast de vaste analisten als Danny Nelissen en Stef Clement gasten uit de wielerwereld. De Avondetappe begint omstreeks 22.15 uur, maar ook dat tijdstip verschilt per dag.

Nederlandse deelname:

Jumbo-Visma: Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen, Mike Teunissen

Team Sunweb: Wilco Kelderman, Cees Bol

Team Ineos: Wout Poels, Dylan van Baarle

Trek-Segafredo: Bauke Mollema, Koen de Kort

Direct Energie: Niki Terpstra

EF Education First: Sebastian Langeveld

Parkoers en uitslagen:

Via deze site.