Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

EK kwalificatie (m): Wit-Rusland - Nederland

Het Nederlands elftal speelt zijn volgende EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Wit-Rusland. Beide landen zijn ingedeeld in poule C. De overige landen in deze groep zijn Noord-Ierland, Estland en Duitsland. De twee beste ploegen plaatsen zich voor het EK voetbal 2020. De wedstrijd is te zien bij de NOS.

Bondscoach Ronald Koeman houdt zo veel als mogelijk vast aan de selectie die het Nederlands elftal de afgelopen interlands succes heeft gebracht. Dat blijkt uit zijn keurkorps van 23 spelers voor de interlands met Noord-Ierland en Wit-Rusland.

Koeman kan geen beroep doen op de geblesseerde Davy Pröpper en Jeroen Zoet. Hij heeft geen plaats voor Hans Hateboer, Justin Kluivert, Terence Kongolo, Tonny Vilhena en Wout Weghorst, die eveneens in de voorlopige selectie van 30 spelers zaten.

Oranje staat voorlopig derde in groep C, met drie punten minder dan Duitsland en Noord-Ierland die beiden wel een duel meer hebben gespeeld.

De selectie bestaat uit:

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Kenneth Vermeer (Feyenoord).

Defensie: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Juventus), Joël Veltman (Ajax) en Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille) en Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Quincy Promes (Ajax).

Kaarten en meer informatie:

Via deze site.