Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Military Boekelo-Enschede

Van 9 tot en met 13 oktober staat de beroemde Military Boekelo-Enschede in de agenda. Deze internationale eventingwedstrijd weet ook dit jaar weer de wereldtop van de eventingsport naar het Twentse land te trekken.

RTV Oost is zaterdag vanaf 09.00 uur met het Radio Oost programma ‘Groot Onderhoud’ en aansluitend de cross country, de hele dag live op TV Oost. Op rtvoost.nl en de RTV Oost-app kun je vanaf donderdag 10 oktober vier dagen lang het evenement rechtstreeks volgen, inclusief de dressuur en het afsluitende springonderdeel bij de eventingruiters.

Als onderdeel van de internationale wedstrijd staat ook de Nederlandse titel in Boekelo op het spel. Voor TeamNL wordt de wedstrijd nog spannender dan andere jaren. In Boekelo wordt de laatste wedstrijd van de FEI Nations Cup verreden en in deze wedstrijdserie is nog één teamticket voor de Olympische Spelen in Tokio 2020 te verdienen.

Om het zo begeerde startbewijs voor de Olympische Spelen in Tokio binnen te halen, moet TeamNL als beste nog niet voor de Olympische Spelen geplaatste land eindigen in de eindstand van de FEI Nations Cup. Grote concurrenten voor dit laatste team-ticket zijn Zwitserland en België. TeamNL heeft nu een kleine achterstand op Zwitserland en staat net voor België.

Het team van bondscoach Bettina Hoy zal in Boekelo dan ook een topprestatie neer moeten zetten. De CCI4*L landenwedstrijd van Boekelo wordt verreden volgens het zogenaamde Olympische format, dat betekent dat de landenteams uit slechts drie in plaats van de gebruikelijke vier, combinaties bestaan. Bij het Olympische format is er geen schrapresultaat, combinaties die in de cross worden uitgesloten krijgen hiervoor extra strafpunten, maar mogen nog wel van start in het springen (mits hun paarden fit bevonden zijn uiteraard).

TeamNL bestaat uit: 

Voor TeamNL staan de ervaren Tim Lips met Eclips, Raf Kooremans met Dimitri, Merel Blom met Ceda en Chiccolino en Andrew Heffernan met Gideon op de deelnemerslijst. Ook Ilonka Kluytmans, die in augustus van start ging op het Europees kampioenschap, heeft zich met Image of Roses aangemeld. De Nederlandse afvaardiging wordt gecompleteerd door Jordy Wilken met Burry Spirit en de KNHS Talententeamleden Nina de Haas met Cocu en Divine H.e en Janneke Boonzaaijer met Champ du Tailleur. Deze twee amazones maken hun debuut in Boekelo.

Programma

Woensdag 9 oktober is het tijd voor de eerste veterinaire keuring, daarna moeten de definitieve teams bekend worden gemaakt.
Donderdag 10 en vrijdag 11 oktober wordt de dressuur verreden.
Zaterdag 12 oktober is het tijd voor de spectaculaire cross-country
Zondag 13 oktober staat de tweede veterinaire keuring op het programma en het afsluitende springen

Meer informatie is te vinden op: www.military-boekelo.nl