Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

World Beach Games, dag 3

Een nieuw evenement op de internationale sportkalender zijn de Beach Games. De vereniging van Nationale Olympische Comités ANOC heeft het initiatief genomen voor deze happening op en bij het strand. Nieuwe sporten en nieuwe sterren laten zich zien aan een nieuwe generatie van sportfans. De eerste editie is van 12 tot en met 16 oktober in Doha, Qatar.

Zo'n 1.240 sporters uit 97 landen strijden in veertien verschillende takken van sport om de 350 medailles. De sporten zijn aquathlon, 3x3 basketbal, boulderen (sportklimmen), beachhandbal, karate (individueel kata), kitefoil racen (zeilen), skateboard (park), beach-soccer, open water zwemmen (5 km), beachtennis, beachvolleybal (4x4), waterskiën (jump), wakeboarden en beach-wrestling.

De wedstrijden zijn via deze link live te volgen.

TeamNL is erbij met negen sporters. Zij doen mee met aquathlon, 3x3 basketbal, bouldering (sportklimmen), kitefoil racing en wakeboarden.

TeamNL bestaat uit: 

  • Eva Cornelisse - aquathlon
  • Silke de Wolde - aquathlon
  • Esther Fokke - basketbal 3x3
  • Myrthe den Heeten - basketbal 3x3
  • Charlotte van Kleef - basketbal 3x3
  • Fleur Kuijt - basketbal 3x3
  • Vera Zijlstra - boulderen
  • Mariska Wildenberg - kitefoil racen
  • Sanne Meijer – wakeboarden

Programma:

Zie hier het complete wedstrijdschema.

TeamNL komt op de volgende momenten in actie (Nederlandse tijd; in Doha is het een uur later):

Dinsdag 15 okt

3x3 basketbal          17.20-17.40 uur: TeamNL – Mongolië 

Kitefoil racen           13.00-15.00 uur: halve finale, finale – Mariska Wildenberg