Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

WTA-toernooi Linz

Van 7 tot en met 13 oktober vindt het WTA tennistoernooi van Linz plaats. Het Upper Austria Ladies Linz, zoals het officieel heet, wordt gespeeld op hardcourt en kent een prijzengeld van 250.000 US dollar. De wedstrijden zijn te volgen via Eurosport.

Kiki Bertens moet punten verzamelen voor de wereldranglijst, om zich te plaatsen voor de WTA Finals in het Chinese Shenzhen. De beste acht speelsters van de wereld plaatsen zich voor dit prestigieuze evenement. Met nog twee toernooiweken te gaan, staat Bertens op plek negen van de Race to Shenzhen. Een goed resultaat deze week moet haar helpen om voorbij nummer acht Serena Williams te komen.

Bertens is vanuit Peking, waar ze vorige week de halve finale haalde, direct doorgereisd naar Linz. Bij het Oostenrijkse WTA-toernooi nam de Wateringse de wildcard over van de geblesseerde Petra Kvitova. Bertens is het eerste reekshoofd bij de Upper Austria Ladies Linz en treft Anastasia Pavlyuchenkova in de openingsronde.

Arantxa Rus sneuvelde in de kwalificaties van het WTA-toernooi in Linz.

Nederlandse deelname:

Kiki Bertens

Programma en uitslagen:

Via tennis.nl en wtatennis.com.